مؤسسه نجوای قلم فعالیت خود را از سال 1384 با برگزاری دورههای ویرایش و مکاتبات اداری در ادارات و سازمانها آغاز کرد. نجوای قلم طی سالیان تلاش کرده است تا کیفیت آموزشی مطالب ارائه شده را تا حد امکان ارتقا بخشد. به این خاطر در دورههایی از استادانی همچون صلحجو و کاخی استفاده کرده است. همچنین به عنوان تنها مؤسسه آموزشی فعال در زمینة ویرایش چندین همایش هم با موضوع ویراستاری با حضور استادان با تجربه چون استاد آذرنگ، صلحجو و کاخی برگزار کرده است.
این مؤسسه به خود میبالد که از آغاز کار خویش تا کنون حدوداً 20 دوره آموزشی برگزار کرده که بسیاری از شرکتکنندگان در پایان دوره موفق به دریافت گواهینامه بین المللی از سازمان فنی و حرفهای کشور شدهاند. شایان ذکر است که بسیاری از این کارآموزان وارد بازار کار شده و این حرفه را برخی به عنوان کار اول و برخی به عنوان کار دوم انتخاب کرده اند.
نجوای قلم ویراستاری را یک مهارت میداند و به این دلیل آموزش در این مؤسسه فقط به صورت نظری نیست بلکه کارگاه و کارهای عملی در جایگاهی بلند قرار دارد.
در این دورهها افراد مختلفی و با تواناییهای متفاوتی شرکت میکنند از کارشناسان و کارشناسان ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی تا مترجمان، داستان نویسان، نویسندگان، خبرنگاران و بسیاری از افراد دیگر که هر کدام با نیتی به این دوره وارد میشوند و هر کدام در پایان دوره مقصود خاصی را از آن می جویند.
اگر ویرایش را در دو قسم کلی، یعنی ویرایش فنی (صوری) و زبانی (ادبی) قابل تقسیم بدانیم؛ آنان که ادبیات خواندهاند در زمینه ادبی از دیگران قوی تراند و آنان که ادبیات نخواندهاند به جنبههای دیگر آن بیشتر توجه میکنند. نجوای قلم به هر دو نوع ویرایش توجه دارد، در کلاسی به ویرایش فنی و در کلاسی دیگر به ویرایش زبانی توجه کند.
اگر بپذیریم که ویرایش یکی از حلقههای اصلی نشر است – که متأسفانه بسیاری در عمل با این نظر موافق نیستند. - پس شایسته است بدان توجهای ویژه شود و این حلقة گمشده از گمنامی به در آید تا بتوان سالهای بعد ویراستارانی توانمند داشت.