معرفی رضا شکراللهی و دستاوردهای او در ادبیات
رضا شکراللهی؛ از افرادی است که نامش را میتوان در صدر لیست کوچک افراد نکتهبین و دغدغهمند در ادبیات و زبان فارسی اضافه کرد . او حدودا ۵۰ ساله و متولد نجفآباد اصفهان است.
فعالیت رضا شکراللهی بهطور تخصصی در حوزه ویرایش ادبیات فارسی است و روزنامهنگاری و نویسندگی نیز از دیگر فعالیتهایی است که به آن علاقمند است و در آن فعالیت میکند.
فعالیتهای رضا شکراللهی
تحصیلات دانشگاهی او در رشته کارگردانی است. به گفته خودش، هیچوقت دوست نداشته نویسنده شود؛ اما همیشه کک نوشتن در تنبانش میجنبیده و همیشه در حال نوشتن بوده است.
از کار در صدا و سیما در ویرایش برای انتشارات
برای مدتی در صداوسیما کار کرده و مدتی نیز فیلمنامهنویسی و مستندسازی کرده است. برای انتشارات ققنوس، نشر افق و نشر چشمه نیز ویرایش انجام میدهد.
روزنامهنگاری
به گفته خودش، همکاری وی همیشه با مطبوعات تکهپاره بوده است. از سال ۱۳۷۲ فعالیت وی در روزنامه سلام آغاز شده و در ستون سینمایی این روزنامه مینوشت. مدت کوتاهی برای هفتهنامههای نور و آوا نوشته است و گاهی نیز با اسم مستعار نوشتههای سیاسی از وی منتشر شده است؛ اما هرگاه بحث طنز بوده نوشتههایش با اسم خودش چاپ شدهاند. از دیگر هفتهنامه و روزنامههایی که با آنان همکاری داشته میتوان به روزنامه همشهری و روزنامه شرق نیز اشاره کرد.
دوستداران ادبیات فارسی و افراد روزنامهخوان وی را از مقالاتی با عنوانهای شیرین زبانی و مزخرفات فارسی در روزنامه اعتماد، میشناسند.
سایت خوابگرد؛ پناهی برای دوستداران ادبیات
سایت خوابگرد مانند حوالی میدان انقلاب است. پیادهروهایی پر از کتابفروشی با ویترینهایی تمیز و جذاب. این سایت توسط رضا شکراللهی در سال ۱۳۸۱ با هدف نگاه انتقادی به فرهنگ، هنر و ادبیات تأسیس شد. در قسمت دورهگرد این سایت شما میتوانید مطالبی درباره فرهنگ، ادبیات، شعر و موسیقی بخوانید و همچنین مقالاتی درباره حوادث روزانه در آنجا منتظر شما هستند.اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره ویرایش و نگارش و همچنین زبانشناسیاید، ستون زبانگرد هم انتخاب خوبی است.
طراحی سایت خوابگرد، مطالب دستهبندیشده در آن و عکسها و بحثهای تجسمی در این سایت، همانطور که نویسنده انتظارش را داشته؛ حالت نوستالژی خود را حفظ کرده و ناخودآگاه ترکیب قهوه و سیگار را برای شما تداعی میکند.
جایزه ادبی بهرام صادقی
در سال ۱۳۸۲، برای اولینبار شرایطی پیشآمد تا افرادی که خارج از ایران ساکناند در رقابتی در حوزه داستان کوتاه شرکت کنند. دبیر این جشنواره رضا شکراللهی بود و اولینبار داورانی از جمله عباس معروفی، منیرو روانیپور و رضا قاسمی به بررسی و انتخاب آثار ارسالشده پرداختند. محل برگزاری جایزه بهرام صادقی، سایت خوابگرد است. پس از ۱۲ سال توقیف شد و در سال ۱۳۹۴، فعالیت آن از سر گرفته شد.
دیدگاه رضا شکراللهی درباره خط فارسی
در سالهای گذشته یکبار کوروش صفوی، استاد زبانشناسی، در سخنرانی خود اعلام کرد که با توجه به شباهت خط پینگیلیش که این روزها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، خط فارسی را کنار گذاشته و از خط رومیایی استفاده کنیم.
رضا شکراللهی در پاسح به وی چنین میگوید:
«با توجه به اینکه شغل من ویراستاری است باید به خط فارسی تعصب داشته باشم اما ندارم ولی شناختی که از جامعه مصرفکننده خط فارسی دارم خیلی بیشتر از شناخت جناب صفوی است. از آنجا که سن کمتری هم نسبت به آقای صفوی دارم و بیشتر در وبسایتها در حال جستوجوام و با جوانانی که از این نوع خط استفاده میکنند؛ بیشتر در ارتباطم باید بگویم به طور غالب اینگونه نیست و اگر مشکلی درباره خط فارسی وجود داشته باشد در زمینه رسمالخط فارسی است که باعث اشتباهات شده و گرایش استفادهکنندگان از این خط به پینگیلیش، زیادتر شده است.»
آثار رضا شکراللهی
در سال ۱۳۹۶، نشر ققنوس مطالب رضا شکراللهی را که با عنوان مزخرفات فارسی در روزنامه اعتماد چاپ شده بود را با همین عنوان در قالب یک کتاب به چاپ رسانید. پیشاز این نویسنده این کتاب به عنوان ویراستار با این انتشارات همکاری میکرد.
درباره ساینا نجمالدین
مشتاق نوشتن، همهجا، هر لحظه و دیوانه دانستن درباره موضوعات مختلف.
نوشتههای بیشتر از ساینا نجمالدین
دیدگاهتان را بنویسید