مدرک ویراستاری
ارزش مدرک ویراستاری
سازمان آموزش فنی حرفه ای، مهمترین کانون کاربردی و مهارتی کشور است که وابسته به سازمان کار و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت تعاون است. فنی حرفه ای با برگزاری دورههای آموزشی رسمی و غیر رسمی کوتاه مدت، در دو بخش دولتی و غیر دولتی فعالیت میکند. این سازمان متولی صدور گواهینامه مهارت در کشور است. در واقع فنی حرفه ای تنها سازمان رسمی کشور است که مدارک و گواهینامههای بینالمللی اعطا میکند؛ زیرا گواهینامهها و مدارک رسمی صادر شده از طرف فنی حرفه ای، مورد تأیید ۱۸۷ کشور عضو سازمان بینالمللی کار (ILO) هستند و از طرفی دیگر سازمان فنی حرفه ای به عضویت رسمی سازمان جهانی آموزشهای مهارتی در آمده است. موسسه نجوای قلم اولین موسسهای است که بعد اتمام دوره مدرک ویراستاری ارائه میدهند.
مدارک سازمان فنی حرفه ای کشور به سه دسته تقسیم میشوند:
الف) مدارک رسمی
مدارک رسمی فنی حرفه ای دارای کد ملی آموزش شغل و درنتیجه قابل استعلام هستند که در سایر کشورها به رسمیت شناخته میشود و قابلیت ترجمه رسمی برای استفاده در کشورهای دیگر را دارند. مدت اعتبار مدارک فنی حرفه ای پنج سال است.
ب) مدارک مورد تأیید
مدارکی که آموزشگاههای آزاد زیر نظر فنی حرفه ای صادر میکنند، مورد تأیید سازمان فنی حرفه ای قرار میگیرند. این مدارک قابل استعلام و بینالمللی نیستند.
ج) مدارک گذر مهارتی
این مدارک برای دورههای کوتاه مدت مثل کارگاهها و سمینارها، همایشها و غیره است و هیچگونه اعتبار رسمی ندارند و بیشتر جنبهی اهدایی دارند.
در اینجا نمونهای از گواهینامه رسمی مهارت فنی حرفه ای را مشاهده میکنید:
برای خواندن مطالب درمورد ویراستاری آنلاین میتوانید:
چگونگی اخذ مدرک ویراستاری
افراد متقاضی گواهینامه یا کارت مهارت ویراستاری، ابتدا باید در دورههای ویراستاری آموزشگاهها و مؤسسات وابسته به فنی حرفه ای، طبق استاندارد آموزشی سازمان شرکت کنند سپس آزمونهای هماهنگ سنجش مهارت که به منظور تعیین صلاحیت حرفهای و فنی افراد برگزار میگردد را گذرانده، در صورت کسب نمره قبولی، موفق به دریافت گواهینامه مهارت ویراستاری خواهند شد. این گواهینامه تحت عنوان (ویراستار مطبوعات و کتاب) به مهارت آموز اعطا میگردد.
آن دسته از متقاضیانی که دارای مهارت لازم برای ویراستاری هستند و تمایلی به شرکت در دورههای آموزشی ندارند، میتوانند در آزمونهای ادواری سازمان فنی حرفه ای شرکت کنند. آزمونهای پایان دوره سنجش مهارت در دو مرحلهی آزمون کتبی (تئوری) و سپس آزمون عملی برگزار میشوند. مهارت آموز در صورت کسب حد نصاب نمره قبولی در آزمون مرحله اول یعنی همان آزمون تئوری ویراستاری، به آزمون مرحلهی دوم (آزمون عملی) معرفی خواهد شد.
مزایای داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری:
برای فرد دارای گواهینامه فنی حرفه ایِ ویراستاری کتاب و مطبوعات، مزایا، فرصتهای شغلی و بازار کار نسبتاً مساعدی وجود دارد. مهمترین فرصتهای شغلی ویراستاران را باید نزد ناشران، مجلات، روزنامهها، پژوهشکدهها، دفاتر ترجمه رسمی و حتی مراکز نشر و انتشارات سازمانها، ادارات و ارگانهایی که خود هفتهنامه، ماهنامه و غیره دارند، جستجو کرد.
از مزایای دیگر داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری این است که ویراستار به لطف داشتن گواهینامه مهارت فنی حرفه ای خیلی بهتر و سریعتر وارد شرکتها و مؤسسات دولتی یا خصوصیِ داخلی و خارجی میشود. همچنین یک ویراستار در مؤسسههای آموزش عالی، کانونهای تبلیغاتی، و از این قبیل میتواند صاحب جایگاه باشد.
ویراستار میتواند با دریافت کارت مربیگری، و بعضاٌ با در دست داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری خود، در مراکزی نظیر آموزشگاههای آزاد فنی حرفه ای، دورههای مهارت آموزی دانشگاهها، مؤسسات تحت نظارت آموزش و پرورش، مؤسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مؤسسات آموزشی مستقل و مراکزی مانند جهاد دانشگاهی و یا سرای محله وابسته به شهرداری، تدریس نماید. یک ویراستار میتواند با تلفیق مهارتهای زبانی خود، به ترجمه خوبی از کتاب دست یابد. باز از مزایای دیگر داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری آن است که ویراستار با ذهن خلاق خود میتواند به تولید محتوا و حتی تألیف کتاب بپردازد.
یکی دیگر از مزایای داشتن مدرک ویراستاری برای آن دسته از افرادی است که به هر دلیلی شرایط کار در بیرون از منزل را نداشته، ترجیح میدهند در منزل به صورت دورکار و یا به طور شخصی فعالیت کنند، میتوانند از راههای مختلفی سفارش ویرایش بگیرند و در منزل آن را انجام دهند. خانمهای خانهدار و افرادی که به دنبال کار پاره وقت هستند، میتوانند به بهترین صورت از مزایای داشتن مدرک ویراستاری خود استفاده کنند.
علاوه بر فرصتهای شغلی، موارد دیگری از مزایای داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری نیز قابل توجه است. ویراستار میتواند با استفاده از مدرک مهارت ویراستاری فنی حرفه ای خود، درخواست استفاده از تسهیلات وام خوداشتغالی کند و حتی برای دریافت وام مشاغل خانگی اقدام نماید. از طرفی، داشتن گواهینامه مهارت ویراستاری فنی حرفه ای، مانند گواهینامههای حوزههای دیگر، میتواند برای مهاجرت و اعزام نیرو به خارج از کشور استفاده شود. علاوهبراین، استفاده از مدرک بینالمللی فنی حرفه ای (مثل گواهینامه مهارت ویراستاری) ممکن است برای صدور ویزا برای بسیاری از کشورها ( خصوصاً کشورهای عضو سازمان بینالمللی کار)، امتیاز مثبت محسوب شود. یکی از بهترین مزایای ویراستاری کتاب و مطبوعات، بیمه اهل قلم است؛ هر ویراستاری که در سال سه کتاب ویرایش نموده و نامش در کتاب ذکر شده و اعلام وصول شده باشد، همچنین به تأیید خانه کتاب برسد، مشمول بیمه تأمین اجتماعی میشود که طبق آن، ۷۰ درصد حق بیمه را خانهی کتاب متقبل میشود و ۳۰ درصد آن را ویراستار پرداخت میکند.
برای خواندن مطالب درمورد مراحل چاپ کتاب میتوانید:
اعطای گواهینامه مهارت ویراستاری در مؤسسهی نجوای قلم
مؤسسهی نجوای قلم مفتخر است با در اختیار داشتن مجموعهای توانمند متشکل از استادان برجسته در زبان و ادبیات فارسی و همچنین کادر متخصص در فنون ویرایش و درستنویسی، در خدمت عزیزان علاقهمند به یادگیری فن ویرایش و حرفه ویراستاری باشد.
مؤسسه نجوای قلم با تجربه ۲۲ سالۀ خود در تلاش است دورههای عمومی ویراستاری تحت عنوان (دوره مهارت ویراستاری کتاب و مطبوعات) و همچنین دورههای پیشرفته (دوره مهارت ویراستاری متون) و در کنار آنها کارگاهها و ورکشاپهای علمی، مهارتی و کاربردی مرتبط برگزار کند؛
به مهارت آموزان پس از گذراندن دورههای آموزشی، گواهینامه مهارت و مدرک رسمی بینالمللی از سازمان فنی حرفه ای کشور تقدیم میکند.
مهارت آموزان عزیز پس از دریافت مدرک مهارت ویراستاری خود از مؤسسه نجوای قلم میتوانند به عنوان ویراستار وارد بازار کار شده، این حرفه را شغل اول یا شغل دوم خود انتخاب کنند.
[faq title=”عنوان سوالات” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”ارزش مدرک ویراستاری چیست؟” number=”1″]در واقع فنی حرفه ای تنها سازمان رسمی کشور است که مدارک و گواهینامههای بینالمللی اعطا میکند؛ زیرا گواهینامهها و مدارک رسمی صادر شده از طرف فنی حرفه ای، مورد تأیید ۱۸۷ کشور عضو سازمان بینالمللی کار (ILO) هستند و از طرفی دیگر سازمان فنی حرفه ای به عضویت رسمی سازمان جهانی آموزشهای مهارتی در آمده است. [/faq_item][faq_item title=”چگونه مدرک ویراستاری اخذ کنیم؟” number=”2″]افراد متقاضی گواهینامه یا کارت مهارت ویراستاری، ابتدا باید در دورههای ویراستاری آموزشگاهها و مؤسسات وابسته به فنی حرفه ای، طبق استاندارد آموزشی سازمان شرکت کنند سپس آزمونهای هماهنگ سنجش مهارت که به منظور تعیین صلاحیت حرفهای و فنی افراد برگزار میگردد را گذرانده، در صورت کسب نمره قبولی، موفق به دریافت گواهینامه مهارت ویراستاری خواهند شد.[/faq_item][faq_item title=”مزایای داشتن مدرک ویراستاری چیست؟” number=”3″]رای فرد دارای گواهینامه فنی حرفه ایِ ویراستاری کتاب و مطبوعات، مزایا، فرصتهای شغلی و بازار کار نسبتاً مساعدی وجود دارد. مهمترین فرصتهای شغلی ویراستاران را باید نزد ناشران، مجلات، روزنامهها، پژوهشکدهها، دفاتر ترجمه رسمی و حتی مراکز نشر و انتشارات سازمانها، ادارات و ارگانهایی که خود هفتهنامه، ماهنامه و غیره دارند، جستجو کرد.[/faq_item][faq_item title=”مدارک سازمان فنی و حرفه ای به چند دسته تقسیم می شود؟” number=”4″]سه دسته:مدارک رسمی ، مدارک گذار مهارتی و…[/faq_item][/faq]
برای تماشای ویدئو زیر فیلتر شکن خود را روشن کنید
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.دوره های آموزشی ویراستاری، فقط مخصوص زبان فارسی هستند؟
برای زبان و ادبیات انگلیسی دوره ویراستاری ندارید؟
سلام وقت بخیر
من فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه زنجان هستم و در استان زنجان زندگی میکنم، چطور میتونم مدرک بین المللی ویراستاری بگیرم و همینطور آیا میتونم از راه دور با شما همکاری کنم؟
سلام
لطفاً با شماره تماسهای موجود در بخش تماس با ما تماس بگیرید. با تشکر